Hove triathlon

Pxblisert: 17. juni 2013 21:47
Av: kristianhorne

Hove har år etter år samlet hundrevis med deltakere, og årets utgave var intet unntak! Som en av landets største triathlon har Hove fått en fantastisk ramme der deltakerne blir godt tatt vare på fra start til slutt. Været får arrangøren imidlertid ikke gjort noe med, og det ble nettopp været som skulle prege Hove tri 2013. Kaldt vann og regn gjorde forholdene krevende, og mange opplevde følelsesløse fingre og føtter på sykkel og løpeetappen. Men vi mennesker glemmer fort det vonde, og etter målgang tittet solen frem, og smilene var fort på plass igjen! Resultatmessig gikk det meget bra for laget med Even på 10, Jon på 4. og Kristian på 2. Under følger lagets opplevelser fra dagen.

Even gjennomførte et solid løp og endte på tiende-plass. Som vanlig sykler Even utrolig fort, men de kalde og våte forholdene gjorde at følelsen i fingrene forsvant. Even uttrykte det slik: «Det er ikke ofte man så kald på hendene at man blir så svak og glipper bremsehåndtakene i det bremsene hugger til»  og
«Da jeg skulle ta tak i flaksen som satt i flaskeholderen, trodde jeg at den var borte. Fingrene mine kjente ikke at jeg holdt rundt den.» Det er nok mange som kjenner seg igjen her!

Line:
For min del ble Hove tri en særdeles kald fornøyelse. På startstreken var jeg allerede gjennomfrossen, og jeg ble ikke særlig varmere etter svømmeetappen. Sterkt nedkjølt, og uten følelse i verken hender eller føtter, fikk jeg store problemer med å skifte i T1.
Etter å ha syklet i noen hundre meter, fant jeg ut at det var mest fornuftig å ikke fortsette. Med tanke på at det kun er knappe 7 uker igjen til Norseman, har jeg ikke tid til å bli syk.
Uansett fikk jeg nok en fin erfaring under svømmedelen og dessuten en solfylt sykkeltur på vei hjem igjen (fra Sande til Oslo) + 40 minutters løp.

Jon: Hove var kaldt! Jeg var veldig spent før start – det er 3 år siden sist jeg konkurrerte, og det er lenge. Planen var å kjøre kontrollert og ikke gjøre noe annet enn det. Fant ikke rytmen i vannet, men kom meg greit gjennom. Merket fort at følelsen i fingre og føtter var borte da jeg traff land. Følelsen i fingrene kom tilbake på 3runden på løp og høyre foten akkurat da jeg stoppet og gratulerte Kristian med et rått løp i målområdet. Jeg er skikkelig fornøyd med å være tilbake og enda mer fornøyd med laget vårt!

Kristian: Hadde et mål om en god svøm og et jevnt godt løp. Svømmingen var kald, men jeg føler at jeg hadde grei rytme, og kom opp av vannet med en god følelse. Syklingen ble imidlertid en ubehagelig affære. En ting er å fryse i regnet, men en annen ting er å miste sikten totalt på grunn av piskende regn! Skiftingen fra sykkel til løp gikk tregt etter å ha mistet følelse i fingre og føtter, så det å sette på seg løpesko ble en real utfordring! Etter et par km kom imidlertid følelsen tilbake og jeg fikk jobbet godt. De to første rundene gikk i fornuftig tempo før jeg skrudde opp farten på de to siste. Etter litt vage sekunderinger hadde jeg ikke kontroll på tiden opp til de foran, men i siste sving før mål så jeg ryggen til nummer to og fikk spurtet om andreplassen. Veldig god følelse å få til et godt løp!1013506_10151452837446366_1870401986_n

Skriv en kommentar