Norseman 2013 – Kristian

Pxblisert: 6. august 2013 20:29
Av: kristianhorne

Norseman er nok en gang lagt bak oss, og de slitne kroppene begynner omsider å få tilbake normalt ganglag etter lørdagens strabaser. Sesongens hovedmål var igjen norseman, og håpet var å gjøre et bedre løp enn i fjor med bakgrunn i erfaringene jeg gjorde da. Løpet er langt og tøft, og man lærer mye fra år til år.

Lørdag klokken halv tre sto jeg, kjæresten min Marie og kameraten min Christian opp og ryddet ut av hotellrommet vårt i Eidfjord. Nede i resepsjonen var det våtdrakter og sykler så langt øyet kunne se, og frokostbuffeten var full av både blide og nervøse ansikter. Stemningen de siste timene før starten er ubeskrivelig, og må oppleves for at man helt skal forstå det. Forventinger og nervøsitet blandes sammen da man snart skal få svar på om forberedelsene har vært gode nok. Turen ut med fergen er noe jeg har lært å virkelig sette pris på. Sammen med gode venner og en liten porsjon humor blir turen faktisk ganske trivelig. Da vi sto klare til å hoppe i vannet hadde jeg knapt rukket å bli skikkelig nervøs, jeg hadde simpelthen hatt for mye annet å snakke om. Vannet i årets Norseman var overraskende varmt etter to år med isvann, men vi hadde fått bølger i byttehandelen med den gode temperaturen. Etter å ha slåss med bølgene kom de fleste seg trygt opp av vannet og kunne sette i gang med det som skulle vise seg å bli en virkelig røff sykkeletappe. Jeg var på dette tidspunktet et stykke bak og brukte Måbødalen på å klatre en del plasseringer frem til Dyranut. Over vidda lå jeg sammen med to utlenlandske utøvere og lagkamerat Jon Thorp. Allan Hovda tok oss etterhvert igjen og dro fra mot Geilo. I bakkene prøvde jeg å kjøre jevnt, men jeg tapte litt i utforkjøringene. Dette resulterte i at jeg tok igjen/ble kjørt fra av blant annet Allan. Over Imingfjell fikk jeg vindjakke og siste matrasjon før utforkjøringene ned mot Austbygde begynte. Asfalten er så dårlig ned Tessungdalen at jeg valgte å kjøre rolig for å unngå uhell.

Etter et tålelig raskt skifte kom jeg i gang med løpeetappen. Jeg var et stykke bak Allan og Øyvind som hadde lagt ut før meg. På dette tidspunktet viste jeg ikke mer enn at jeg var ca topp ti. Jeg fikk beina greit i gang og fant frem til marsjtempoet jeg følte var fornuftig. Næringsinntaket fungerte bra underveis, og det er egentlig ikke så mye mer spennende å si om de første 25 km annet enn at det gikk veldig jevnt. Marie og Christian stopper bilen så ofte at jeg hadde mer eller mindre konstant oppfølging langs Tinnsjøen. Inn mot kraftverket kommer Lasse Rypdal løpende forbi i et forrykende tempo, det skulle senere vise seg at han fikk den raskeste løpetiden.

970303_10153115820960096_168811568_n

Foto: Marie Bårli

Bakken opp fra Rjukan er bratt og lang, og jeg ville veldig gjerne holde jevnt trykk opp til Gaustablikk. Takket være god support og ikke minst heiing fra tilskuere og familie ble opplevelsen på grensen til artig i perioder! Fra Stavsro fikk jeg og Christian følge av Rune Halvorsen. Stemningen begynner å bli bedre da jeg endelig skjønner at det snart er over. Samtidig får jeg beskjed om at Jon begynner å ta innpå. Et lite stykke inn i steinura ser jeg Isklar-drakten jage bak meg, og jeg må virkelig jobbe for å holde unna. Den siste kilometeren begynner jeg å «løpe» og får plutselig knappet en uventet plassering da jeg passerer en utøver i den siste kneika. De siste svingene roper Christian og Rune konstant på meg, og jeg får klemt ut det siste som er igjen før jeg går over målstreken. Totalt utmattet ser jeg den personen jeg aller helst vil møte, nemlig Marie. Jeg har blitt nummer seks etter en veldig krevende dag, og lykkefølelsen av å endelig være ferdig tar overhånd.

 

Dagen var utrolig tøff, men samtidig morsom! Vi fikk røffe svømmeforhold og en sykkeletappe preget av vind, regn og torden. For å toppe det hele fungerte ikke heisen slik at vi måtte gå ned igjen etter målgang. Allikvel sitter jeg igjen med et utrolig flott minne. Jeg nådde virkelig målet om en bedre gjennomføring enn i fjor, og har tatt et steg videre i reisen mot drømmen om å vinne, Jon leverte et superløp og viste at han for alvor er tilbake etter et skadeopphold, Line Foss viste hvilket råskinn hun er med en pallplass, treningskamerat Lars Christian Vold som er over året yngre enn meg kom på en vanvittig fjerdeplass, og lagkamerat Anders Øen leverte en utrolig tiendeplass i sitt første Norseman. Øyvind måtte dessverre bryte etter at en hofteskade stoppet ham på løpingen, og Even falt på syklingen og måtte bryte løpingen grunnet skadene han fikk. Håper begge får en ny sjanse om ikke lenge da de er i utrolig bra form om dagen

 

Til slutt vil jeg takke alle som har gjort satsingen mot norseman 2013 mulig! Remi Goulignac og United Bakeries har sørget for at vi i team Isklar har hatt fantastisk bra utstyr, mulighet for samlinger og ikke minst motivasjonen i at noen er villig til å tro på oss. Takk for tilliten dere viser oss! Familie og spesielt Marie støtter og motiverer hele året, og gjør at det er lettere å komme seg gjennom perioder med mye trening. Takk til team Isklar for mange fine treningstimer og gode samtaler gjennom året som har gått, og takk til alle spreke treningskamerater som drar meg med ut på tur! Nå venter en periode med avkobling og restitusjon før satsningen mot sesongen 2014 og Norseman begynner på nytt. Jeg har lært mye i år og gleder meg veldig!:)

Kristian

 

8653_10151853738871289_1874292016_n

 

Utstyr Norseman 2013:

Svømming:
- 2XU V3 våtdrakt
- Zoggs predator reactor flex svømmebrille

Sykkel:
- Giant propel med Vision tempostyre, American classic 85 mm tubular hjul.
- Giant Ranking hjelm(180g!!!)
- Oakley Radar XL brille
- 2XU triathlondrakt, hel

løp:
- Adidas adistar boost løpesko

Ernæring sykkel:
- Winforce carbo basic plus nøytral/sitron med 1/5 ringer drink per plaske
- Winforce kokos/hasselnøtt gel
- Fresubin næringsdrikk

Ernæring løp:
- High five isogel(3 stk per time første 25km)
- Powerbar powergel(fra kraftverket)
- Isklar uten kullsyre

De fleste av produktene er tilgjengelig på www.supersport.no

Skriv en kommentar