Østfold triathlon

Pxblisert: 2. juli 2013 08:46
Av: kristianhorne

Etter en helg med konkurransefri etter Hove var det igjen tid for å få på seg startnummer. Fredrikstad triathlonklubb inviterte for andre gang til østfold triathlon, og allerede ved andre gangs gjennomføring har de blitt tildelt norgescup-status. Det er imponerende hvor fort arrangøren har etablert et solid arrangement som leverer på alle områder. Klokken ti på ti gikk starten, og for min del var det første delmålet å gjøre unna en god svømmeetappe der jeg ikke skulle stresse og kave. Med unntak av litt småkaving ved runding kom jeg opp på en grei tid. Avstanden opp til de beste svømmerne er allikevel stor med ca to minutter til Kari Lingsom og Mette Moe.

Med ferdig oppsatt Giant Propel med tempostyre ble den kuperte sykkeletappen en artig opplevelse. På flatene oppfører den seg som en temposykkel samtidig som den klarter godt og føles meget trygg i utforkjøringene. Sykkelen er forøvrig hyppig brukt av rytterne i laget Belkin. Jeg forsøkte å kjøre jevnt for å ikke brenne av for mye krutt til løpingen.

Inn fra syklingen lå jeg sammen med Pål Fritsvold. Fokus på løp var å jobbe jevnt frem til 5 km og øke etter dette. Jeg følte at jeg fikk til et godt løpesteg og kom meg gjennom løpingen på 36:51. Dette ga seier i triathlon-serien foran Morten Hornnes og Pål Fritsvold. Lise Borgen i team isklar tok også en imponerende andreplass på lang distanse.

Kristian Østfold Triatlon 2013 2 srgb_MG_8184

Foto: Elisabeth Breivold

Fremover har laget litt ulike planer. Noen drar til Haugesund for å kjøre NM langdistanse, mens jeg vil kjøre trollveggen triathlon helgen etter. Felles for oss alle sammen er at det venter en solid treningsperiode frem mot Norseman.

Skriv en kommentar